Div Rolls Royce 1904-1960




Rolls Royce Dette var egentlig noen av de aller feteste luksusbilene i verden i fra cirka tidlig 1900 til cirka 2 verdenskrig. De er til og med fetere enn de aller feteste amerikanske luksusbiler fra samme tid. Faren min har aldri vært noe interessert i bil og penger, men hvis han ser at noen bruker for mye penger kan han komme på å si "jeg skulle gjerne hatt lyst på en Rolls Royce, men jeg har ikke råd". Faren min har også når jeg har gått på tur med ham og vi har hørt et fly med propellmotor i nærheten sagt "HMM en firesylindra Rolls Royce stjernemotor". Og jeg kunne ikke tro at fly kunne ha bare fire sylindre, men far min som er pensjonert ingeniør sier at det er en mulighet på mindre små og lette propellfly som ikke skal gå stort mer enn i cirka 150-200 kilometer i timen. Han har også sagt at det som regel er Rolls Royce som pleier å være i flymotorer.

Rolls Royce 10 HP kom i 1904 og var Rolls Royce sitt første bilmerke men varte bare i 2 år, og ble kun produsert i 16 eksemplarer. Rolls Royce 10 HP skal blant annet være bilen Sjeik Ben Redik Fyfasan Kjører i Flåklypa i et meget eksklusivt gulleksemplar. Rolls Royce Silver Ghost varte i 20 år og var veldig moderne i nesten alle år. Henry Royce og Charles Rolls ville lage en bil som var noe av det ypperste innen kvalitet og luksus, og som ikke gikk ut på dato før lenge etter at du hadde kjøpt den eller ihvertfall ikke til den prisen du betalte for den. Nå ja Rolls Royce Silver Ghost varte nå i 20 år fra 1906 til 1926. Den overlevde både det første tiåret i 1900 tallet men også 1910 og mye av 1920 årene med både første verdenskrigen, spanskesyken og til og med et lite stykke etter og nesten til børskrakket i 1928 før den gikk av med pensjon. Og likevel selv om Rolls Royce kanskje var avleggs til rett før børskrakket i 1928 så hadde Rolls Royce sin virkelige storhetstid på 1920, 1930 og 1940 tallet og lever fortsatt som merke nå i dag.
Etter Rolls Royce Silver Ghost kom både Phantom II Phantom III og Silver Wraith frem mot 1950 tallet.  Phantom III ble blant annet brukt av Selveste Winston Churchill Som hans tjenestebiler under andre verdenskrig. Og fra 1931 Produserte Rolls Royce også en Sportsligere utgave nemlig Bentley





De to Bildene over: En 1904 Rolls Royce 10 HP, som Sjeiken Sjeik Ben Reddik Fy Fasan i filmen flåklypa grand prix, eide og ble kjørt med privatsjåfør i filmen. Denne Rolls Roycen til Sjeik Ben Reddik Fy Fasan var laget i gull.






Over: Sjeik Ben Reddik Fyfasans privatsjåfør Emanuel Desperados. Her for full spiker i Sjeik Ben Reddik Fyfasans egen Rolls Royce 10 HP, med sjeiken hengende baki. De er på vei opp til Flåklypa og Reodor Felgen, for å diskutere bilracet Flåklypa Grand Prix og tegningene til IL Tempo Gigante selvfølgelig. 









































 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Div Opel veteranbiler!

Første Bentleyer 1930-40 og 50 tallet

Saab 2 takter 1948-1980 Ursaaben 1947 og Trollbilen 1958!