Div Opel veteranbiler!



Opel har jeg pratet om før, blant annet i råne bloggen min og mest som noe av det mest kjedelige og trauste hvor til tross for elendig kvalitet (joda hørt om rekord som ruster) at 1970-80 talls Opel'er fortsatt gikk som råne biler på de norske bygdene. Men Opel har også hatt en bil som ble eksportert veldig langt og hadde masse styr før ca 220 av de havnet på en oppsamlingsplass midt mellom Fetsund og Lillestrøm.

Opel Saehan Max var opprinnelig tiltenkt koreanerne da den ble produsert på slutten av 1970 og tidlig 1970 til de av det koreanske selskapet Saehan. koreanerne ville ikke ha de og de ble forsøkt solgt i Hellas hvor Flere Opel Saehan Max ble så stående og støve ned på et tollager i Hellas i flere år. En del ble forsøkt hugget opp før 220 stk av de ble kjøpt av et trøndersk selskap på slutt 1980 tallet. Her kan du se hele historien i en artikkel i fra 1994, riktignok med en del skrivefeil. Opel Saehan Max er et klenodium av en bil vel verdt å skaffe seg. Så en av de til salgs på finn her forleden.

En annen versjon av Opel kadett pickup som kanskje er mer sjelden er Chevrolet Chevette 500 pickup. Denne er også dritkul å pusse og stelle med.


Opel Ida og Opel Ida Kikinda når vi først snakker om utkant Europa, møt de ville østen rustne Opel'er og Opel'er som er knekt i to (så en opel som var knekt i to på Kreta en gang).


Så også at i Hellas sitt naboland tidligere kjent som Jugoslavia ble det på 1980 tallet produsert Opel'er av versjonen Opel Ida og Opel Kikinda. Disse er også vel verdt og skaffe seg, ihvertfall hvis du flyktet hit i fra under krigen på 1990 tallet. Da er det nok enda enklere å få den importert hit også siden du da sikkert har en del kontakter her.




Opel Saehen Camina og Gemini dette er dritkule sør koreanske opeler fra 1970 tallet som ligner litt på Australske Holden i fra nettopp 70 tallet.



De het også Holden Gemini Isuzu, Gemini, Vauxhall Gemini, Chevrolet Gemini og Daewoo Maepsy

















































Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Første Bentleyer 1930-40 og 50 tallet

Saab 2 takter 1948-1980 Ursaaben 1947 og Trollbilen 1958!